Megsérült egy rendőr a veszprémi autós üldözésben

kőbánya öngyilkosság
Budapest, 2016. február 2. Rendőrautók a főváros XVIII. kerületében, a Bartók Béla utcában, ahol egy rendőrnő megölte gyermekét, majd fejbe lőtte magát 2016. február 2-án. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Őrizetbe vett a rendőrség egy férfit, aki csütörtök reggel több tíz kilométeren át menekült autójával Balatonfüred és Veszprém között az őt igazoltatni próbáló rendőrök elől - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.
Vágólapra másolva!

A férfi, miután a rendőrök Balatonfüreden igazoltatni akarták, nem állt meg járművel, volt, hogy

lakott területen belül is 140 kilométer/órás sebességgel hajtott.

A rendőrök Veszprém határában, a Balatonalmádi felől bevezető útszakaszon két gépkocsival útzárat állítottak fel. A férfi ekkor megállt a járművel, ám amikor a vele szemben intézkedni próbáló rendőr a gépkocsijába behajolt, ismét gázt adott, és az útzárat áttörve elhajtott.

Az intézkedő rendőr könnyebben megsérült.

A menekülő autóst végül a veszprémi elkerülő úton három rendőrautóval állították meg, azokban anyagi kár keletkezett. A főügyészség közölte: az elkövetőt a rendőrség őrizetbe vette, az ügyben hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség.

A menekülő autóst a veszprémi elkerülő úton három rendőrautóval állították meg (Képünk illusztráció) Forrás: MTI/Mihádák Zoltán