Millás is firtatja Juhász Péter pénzügyeit

Juhász Péter V. kerületi polgármester-jelölt ad interjút
Juhász Péter V. kerületi polgármester-jelölt ad interjút 2014. szeptember 23-án
Vágólapra másolva!
Az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért Egyesület egyik alapítója a Facebookon vonta kérdőre Juhász Pétert.
Vágólapra másolva!

Torsa Mátyás azt írta, érdeklődéssel figyeli, miközben nem kér adományokat, „hogyan megy annak, aki beáldozott egy egész mozgalmat".

Millás kérdés

A Milla egykori alapítója úgy fogalmaz, Juhász, miközben épp azt a pénzt élte fel, „amit a Millára adtak - már ha arra adták, már ha azok, már ha annyit... ez már sosem derül ki, ...már akkor is a barátaitól koldult”, és bérautóval járt. Torsa arról is ír, hogy a pénzügyek miatt kérdőre vonta az utolsó elnökségi ülésen Juhász Pétert, aki erre közölte, hogy beperli.

hm. emlékszem, amikor fűteni sem volt pénzem, de toltam a melót a srác alá - illetve akkor még azt hittem, hogy a mill...

Közzétette: Torsa Mátyás2016. március 17.

Az Együtt alelnöke Torsa Mátyás facebookos posztjára válaszul egyebek között azt írta, hogy a Millába csak vitte pénzt, és soha nem kezelte az egyesület pénzét, mert arra mindig megvolt a testület, illetve a nonprofit kft vezetése, aminek ő maga soha nem volt tagja.

Juhász Péter facebookos válasza Torsa Mátyásnak

"1. A Millába csak vittem pénzt. Senki más rajtam kívül, a tömeges adományozásokat leszámítva, amit amúgy szintén én kezdeményeztem és vezettem be. (Ahogy azóta mindenki csinálja).
2. Soha nem kezeltem viszont a Milla pénzét, erre mindig megvolt a testület, illetve a nonprofit kft. vezetése, aminek soha nem voltam tagja.)
3. Viszont Matyi, te egyes munkákért fizetést kaptál a Millából, valahogy ez kimaradt a beszámolódból.
4. A német Zöldek soha nem álltak a Milla mögött és végképp nem pénzzel. Egytelen közös szervezésű konferencia volt, nagy sikerrel, Csigó Péter szervezésében, ami közösen ment velük.
Ebből következően értelmezhetetlen a kihátrálásuk mint felvetés, és hogy ennek a nem létező kihátrálásnak még okát is tudja egy kívülálló, külön vicces számomra.

És ha valakit ez külön érdekel, 50 a rezsink.

Köszönöm a figyelmet."

Mindenki a másik vagyonára kíváncsi

Az ügy azzal kezdődött, hogy Juhász Péter, az Együtt politikusa tíz napja bejelentette, hogy vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Orbán Viktor ellen, mert a 444.hu cikke és Ferenczi Krisztina oknyomozásai alapján az Orbán családnak egy olyan 13 hektáros terület van a birtokában, amin 5 kastély jellegű épület is áll.

Juhászt Orbán vagyonosodása érdekli, a Fideszt Juhászé Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az Együtt politikusa arra kíváncsi, hogy Orbán Viktornak milyen kötődése van a birtokhoz. Erre válaszul a Fidesz-frakció közölte, hogy a párt budapesti elnökségének szervezete Juhász Péter ellen kezdeményez vagyonnyilatkozati eljárást, a párt szerint ugyanis Juhász valódi életkörülményei és bevallott jövedelme nem állnak egymással arányban.

Juhász feljelentette a TV2 munkatársait Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az ügy újabb állomása volt a TV2 híradója március 17-én. A Tények riportere az iránt érdeklődött Juhász Péternél, miből telik neki egy budai elit környéken lakást bérelni. Az Együtt politikusa elmondta, hogy élettársával közösen fizetik a bérleti díjat, még tartoznak is, ugyanakkor nem érti, hogy a Tények miért nem Orbán Viktor vagyonával foglalkozik. Juhász Péter maga is felvette a beszélgetést, amit később vágatlan formában közzétett.

Oktató videó!A TV2 híradójának felvétele vágatlanul. Eredetileg, mint láthatod, élő adás lett volna, de a technika ezt megakadályozta, és nem került fel akkor. A FB valahogy mégis kitette ma reggelre (amit magam sem értek, hogyan). És ha már itt van, nézd meg, hogy milyen válaszokat adtam a TV2 riporterének, amiből lett a tegnapi híradó.Oszd meg, hogy mindenki lássa miből vágtak ki mit.(Az alábbit még tegnap írtam hozzá, amikor úgy volt, hogy élő adásként fut - ezt már olvastad végül más posztnál.)---Felhívtam a figyelmet arra, hogy Orbán egy 13 hektáros területen él 5 kastélyban. Tegnap még az is kiderült, hogy a birtokot övező földeket is mind megvették Mészáros Lőrinc neváre, aki Orbán strómanja. Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeztem ellene.Erre mi a TV2 reakciója? Nem, nem azt kezdik el kutatni, hogy Orbánnak honnan van ennyi pénze, hanem azt, hogy nekem miért nincs.Mondjuk jogos, engem is idegesít. Ha téged is zavar, hogy nincs pénzem, ide utalhatsz. Juhász PéterOTP 11773133-00411716Ma reggel Irént vittem iskolába. Ahogy kilépek a kapun, azt látom, hogy egy óriási kamerával áll egy ember az utcán és leskelődik az ablakunkba. Akkor még nem tudtam mire vélni a dolgot, de most bejelentkezett a TV2, hogy jönnének megkérdezni az ingatlanjaimról - jelntsen ez bármit is. Tehát az van hogy az állami pénzből megvásárolt, majd állami reklám milliárdokból fenntartott TV2 nem Orbán vagyonosdását nyomozza, hanem engem próbál lejáratni. Kíváncsian várom, mi kerül a híradóba abból, amit elmondtam.Viszont be kell valljam, igazuk van. A helyzet az, hogy ma, március 17-én még mindig nem tudtam kifizetni az albérletünk esedékes díját. Épp tegnap este írtam a főbérlőnknek, hogy a türelmét kérem. Nagyon rendes és türelmes velem. Azt már el sem merem mondani, hogy a telefonszámlámmal is így állok, lehet, hogy már ma egyirányúsítják.Szóval az van, hogy lebuktam. Nincs pénzem. Nem szégyellem. Vagyunk így egy páran ebben az országban. És ezt most bemutatja a TV2 is. A nézők segítségét fogom kérni, mert szerintem is méltatlan, hogy a korrupció felszámolásában legaktívabb párt egyik vezetője nem él meg a fizetéséből.Remélem segítenek majd.Ha neked is van lehetőséged, hogy segíts, azt is elfogadom. Az is öröm számomra, ha megosztod ezt, hátha más tud, és akar segíteni.Köszönöm.Ide utalhatsz, ha támogatnál:Juhász PéterOTP 11773133-00411716---Orbán 5 kastélyban él:https://www.facebook.com/Juhi.JuhaszPeter/photos/pb.478686885537133.-2207520000.1458156687./1029665767105906/?type=3&theaterÉs a körülette fekvő területeket is felvásárolta már a strómanja:http://atlatszo.hu/2016/03/16/meszarosek-terjeszkednek-a-hatvanpusztai-orban-birtok-korul-plusz-felezer-hektar-a-felcsuti-gombocnek/Ha te is szeretné ilyen jól élni, politizálj becsületesen! Csatlakozz hozzánk!http://egyuttpart.hu/csatlakozz/#nincshatalmukfelettem#nincshatalmukfeletted#Együtt #átlátszó#KorrupcióKormánya#fideszmaffia#korrupció

Közzétette: Juhász Péter – 2016. március 17.

A Tények közben újabb riportot közölt a politikusról, amelyben azzal vádolja Juhászt, hogy sértően beszélt, személyeskedett a riporterrel, Juhász pedig a Facebook-oldalán adta hírül, hogy feljelentette a TV2 munkatársait, amiért bekameráztak a házába.

Feljelentettem a TV2 munkatársait, mert a tiltott adatszerzés bűncselekményét követték el azzal, hogy bekameráztak a há...

Közzétette: Juhász Péter2016. március 18.