Most ne korzózzon Isztambulban

Isztiklal
Rendőrök zárják le az isztambuli öngyilkos merénylet helyszínét
Vágólapra másolva!
Fokozott óvatosságot kér minden, Isztambulba utazó magyartól a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a szombati merénylet után jobb elkerülni a város forgalmasabb utcáit és tereit.
Vágólapra másolva!

Ne használják az isztambuli sétálóutcákat, és kerüljék el a Taksim teret – erre kéri az Isztambulba utazó magyarokat a külügyi tárca.

Pusztító támadás

A minisztérium azután inti fokozott óvatosságra a turistákat, hogy szombat délelőtt az Iszlám Állam öngyilkos merénylője robbantott a város legforgalmasabb korzóján, szemben a görög nagykövetséggel.

A támadó fémgolyókkal megtöltött TNT-övet használt, hogy ezzel is fokozza a pusztító hatást.

Rendőrök zárják le az isztambuli öngyilkos merénylet helyszínét Forrás: MTI /EPA

Az Istiklal (Függetlenség) sugárúton történt támadásnak öt halálos áldozata és 36 sebesültje volt - az áldozatok közül hárman izraeli állampolgárok, a negyedik pedig Iránból érkezett. A lenti videón valószínűleg az elkövető látható, másodpercekkel a detonáció előtt:

Minden hétre jut merénylet

A terrortámadások szinte egymást érik Törökországban: március 3-án

két géppisztolyos nő támadt egy rendőrségi buszra

Isztambul Bayrampasa városrészben – ugyanott, ahol decemberben csőbombát robbantottak a metróban. A géppisztolyos támadásról egy térfigyelő kamera is felvételt készített, amit a török hírügynökségek is közzétettek.

Március 13-án pedig a Kurdisztáni Szabadság Sólymai terrorkülönítmény követett el 37 halálos áldozattal járó öngyilkos merényletet Ankarában, de ők vállalták a februári, kormányzati negyed ellen elkövetett támadást is, ekkor 28-an haltak meg.

A megnövekedett terrorveszély miatt

a német kormány már bezárja ankarai nagykövetségét,

az isztambuli konzulátust és a helyi német nyelvű iskolát is.