Tovább meccsel a Fidesz Juhász Péterrel

Hollik István
Budapest, 2016. március 1. Hollik István KDNP-s képviselő felszólal a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény módosítását célzó javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. március 1-jén. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A budapesti Fidesz vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményez Juhász Péterrel szemben - közölte a Fidesz budapesti szervezete.
Vágólapra másolva!

A Fidesz fővárosi szervezete a vizsgálatot azért kezdeményezi, mert álláspontjuk szerint Juhász Péter nem tisztázta a kérdéseiket, miszerint:

  • Hogyan tudja bevallott jövedelméből luxusszintű életkörülményeit finanszírozni?
  • Miből él?
  • Kik finanszírozzák életmódját?
  • Kitől és mennyi adományt kap?
  • Miért titkolta el ezeket vagyonnyilatkozatából?

Vasárnap Hollik István a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője hasonló témában tartott sajtótájékoztatót, ezen részt vett Juhász Péter is.

Hollik István akkor azt kérdezte, az Együtt társelnöke miként tud egy 130 négyzetméteres lakást bérelni a II. kerületben, amelynek piaci bérleti díja havonta 420-460 ezer forint között van, ha vagyonnyilatkozata alapján ennél kevesebb jövedelemmel rendelkezik.

Hollik István KDNP-s képviselő a Parlamentben Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Rákérdezett arra is, hogy Juhász Péter vagyonnyilatkozatában miért nem tüntette fel, hogy magánadományokból is rendelkezik bevétellel, ahogy arról egy televíziós interjújában is beszélt.

Hollik István végül idézte Juhász Péter egy korábbi munkatársát, aki szerint az Együtt társelnöke a Milla nevű civil szervezetnek adott pénzeket élte fel.

Juhász Péter a pulpitusra lépve fejtette ki válaszait. Elmondta:

  • A szóban forgó lakásért havonta 200 ezer forintot fizet,
  • a támogatásokról azért nem számolt be vagyonnyilatkozatában, mert azok egyike sem lépte át az évi 150 ezer forintot,
  • a Millában soha nem volt köze pénzfelvételhez.
Juhász Péter egy korábbi tüntetésen Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ezt követően köszönetet mondott a Fidesznek és a TV2-nek, amiért - mint mondta - multimilliomossá tették őt, hiszen közvetítésükkel több millió forintnyi adományt kapott. "Köszönöm nekik, hogy kihúztak a szarból" - fogalmazott, majd úgy folytatta, "nem fogok leszállni Orbán Viktor vagyonosodásáról".