Klórgázmérgezést kapott 11 komlói kisdiák

kémcső, kémiai óra
Pécs, 2014. szeptember 26. Kísérlethez előkészített kémcsövek a Kutatók éjszakáján a Pécsi Tudományegyetem Szervetlen Kémia Tanszékének laboratóriumában 2014. szeptember 26-án. MTI Fotó: Sóki Tamás
Vágólapra másolva!
Tizenegy komlói általános iskolás került hétfőn kórházba klórgázmérgezés tüneteivel - közölte Király Istvánné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ komlói tankerületének igazgatója. A pécsi gyermekklinika tájékoztatása szerint a diákok "megnyugtató állapotban" vannak. 
Vágólapra másolva!

A Kökönyösi Gimnázium Gagarin Általános Iskolájának tizenegy diákja

a délelőtti kémiaórán klórgáztól lett rosszul, köhögtek, illetve torokkaparásra panaszkodtak

- tájékoztatott Király Istvánné.

A Klik komlói tankerületének igazgatója azt mondta, a diákoknak azonnali orvosi ellátást biztosítottak, majd a mentőorvos javaslatára a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Gyermekgyógyászati Klinikájára szállították őket megfigyelésre.

Balul sült el a kísérlet Forrás: MTI/Sóki Tamás

Király Istvánné hozzátette, az eset miatt belső vizsgálatot indítottak. Decsi Tamás, a pécsi gyermekklinika igazgatója elmondta: az intézményükbe kora délután felvett tizenegy diák mindegyike "megnyugtató állapotban van", a tünetek nem ismétlődtek, egyiküket már hazaengedték.

A balesetről azt mondta,

az iskolások klórgázfejlesztési kísérletben vettek részt,

és a gázba beleszagolva nyálkahártya-irritációból származó tüneteket - köztük orrfolyást, hányingert, egy esetben hányást - produkáltak. Decsi Tamás megjegyezte, a kórházba került diákok között két asztmás gyermek is van, de ők is jól vannak, 24 órán belül várhatóan minden komlói iskolást haza tudnak engedni.