Tizenötmillió forintot keres Hadházy Ákos Orbán Viktoron

Hadházy Ákos; beszél felirat FOTÓ ÁLTALÁNOS kokárda Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY SZIMBÓLUM ÜNNEP ünnepel ünnepi rendezvény
Budapest, 2015. március 15. Hadházy Ákos, a párt antikorrupciós szakszóvivője beszél az LMP ünnepi megemlékezésén a budapesti Pilvax kávéházban az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 167. évfordulóján, 2015. március 15-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Hadházy Ákos, az LMP korrupcióügyi szóvivője szerint elképzelhető, hogy Orbán Viktor apja színlelt szerződéses viszonyban van Mészáros Lőrinccel. A felcsúti polgármester ugyanis évente 15,5 millió forintot fizet egy majorság bérléséért, viszont Hadházy Ákos szerint nincs nyoma annak, hogy tényleg használja a területet. 
Vágólapra másolva!

Hadházy Ákos, az LMP korrupcióügyi szóvivője szerint nem tisztázott, hogy Mészáros Lőrinc miért fizet 15,5 millió forintot havonta Orbán Győzőnek, Orbán Viktor kormányfő apjának. A felcsúti polgármester ugyanis hivatalosan egy majorság bérléséért fizeti ezt az összeget, a politikus viszont – a sajtóban megjelent drónfelvételekre és információkra hivatkozva – azt állítja, hogy ezt a területet valójában Orbán Viktor és családja használhatja.

Forrás: MTI/Bruzák Noémi

„Ha azonban nem a gázszerelő használja a birtokot, hanem a miniszterelnök és a kutyája, akkor felmerülhet, hogy a gázszerelő valódi jogcím nélkül, színlelt szerződéssel fizet. Nem a birtok bérletéért, hanem valami egészen másért” – írja az LMP-s képviselő Facebook-oldalán.

A 444.hu információi szerint néhány napja látták Nárciszt, Orbán Viktor kutyáját, csakhogy nem a politikus felcsúti lakhelyén, hanem egy faluval arrébb, Alcsútdoboz mellett, egy majorságban.