Először emeltek vádat a kölni zaklatások miatt

2016.03.24. 19:56

Megtörtént az első vádemelés a Kölnben szilveszter éjjel történt zaklatásokkal kapcsolatban: szexuális kényszerítéssel és lopással vádoltak meg csütörtökön egy menedékkérőt.

Egy 26 éves algériai állampolgár felelhet a kölni bíróság előtt, miután első alkalommal emeltek vádat a szilveszter éjjel történt tömeges zaklatási és lopási esetek miatt.

Tapogatta és meglopta

A vádirat szerint a férfi 2015. december 31- én éjjel 

tíz társával körülvett egy nőt a kölni pályaudvaron, az áldozatot tapogatni kezdte, majd elvette mobilját.A vádlottat januárban vették őrizetbe a kerpeni menekülttáborban, tárgyalásának időpontját egyelőre nem tűzték ki.

Szilveszteri rémálom

Szilveszter éjjel Köln belvárosában tömegesen fordultak hasonló, bűncselekmények, a nők sérelmére elkövetett szexuális zaklatásokat gyakran gyakran kísérte lopás is. Sok áldozat úgy érezte, a csaptosan támadó észak-afrikai és arab férfiak szabályosan levadászták őket.

Az ilyen, kettős bűncselekmények miatt eddig közel ötszázan tettek feljelentést,

a szilveszter esti eseményekkel kapcsolatban pedig több mint 1100 feljelentés érkezett.

Elfogott gyanúsítottat kísért a rendőrautóhoz két járőr a kölni pályaudvar mellett, rémálommá vált a szilveszteri utcai ünneplésForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Markus Boehm

Bár a rendőrség eddig 120 feltételezett elkövetőt azonosított, bíróság elé csak három marokkói és tunéziai származású menedékkérőt állítottak, nekik lopás miatt kellett felelniük.

Zaklatott tüntetők

A tömeges zaklatás Németország-szerte nagy indulatokat váltott ki, január 9-én pedig több ezren tüntettek Kölnben - igaz, más és más céllal: a zömében női baloldali aktivisták a szexizmus és a rasszizmus ellen demonstráltak a kölni pályaudvar előtt, míg a szélsőjobboldali a Pegida a menekültek érkezése miatt tiltakozott. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK