A BKK-hoz csábítja Papcsák Ferencet a főpolgármester

2016.03.24. 18:47

Tarlós István felkérte Papcsák Ferencet, hogy elnökként vezesse a Budapesti Közlekedési Központ felügyelőbizottságát, amit ő elfogadott - erősítette meg a főpolgármester. A jelöltről jövő szerdai zárt ülésén, titkos szavazással dönt a Fővárosi Közgyűlés.

Papcsák Ferencet kérte fel a főpolgármester a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felügyelőbizottsági elnöki posztjára, ezt a felkérést pedig a volt fideszes képviselő, egykori zuglói polgármester elfogadta - erősítette meg az Origónak Tarlós István. A főpolgármester megjegyezte: a jelölésről jövő szerdán, zárt ülésen dönt a Fővárosi Közgyűlés.

Jó ötletnek tűnt

A főpolgármester arra a kérdésre, miért éppen a jelenleg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelőbizottsági elnöki posztját is betöltő volt fideszes politikusra, egykori elszámoltatási biztosra esett a választása, azt válaszolta: Egyrészt jó ötletnek tűnt, másrészt Papcsák Ferenc ért a fővároshoz, zuglói polgármester is volt, képben van ezekben a témákban."

A főpolgármester megerősítette: Papcsák Ferencet jelöli a BKK fb elnöki posztjáraForrás: MTI/Máthé Zoltán

A BKK felügyelőbizottsági elnöki poszt egyébként azért üresedik meg, mert Lóránt Zoltán nyugdíjba vonul. Arra a felvetésre, miszerint vizsgálták-e, hogy nincs-e törvényi összeférhetetlenségi korlátja Papcsák megbízásának, hiszen emellett maradna a jegybank hasonló ellenőrző testületének elnöke is, Tarlós azt mondta, úgy tudja, nincs ilyen tilalom, de ha mégis lenne, akkor nem nevezik ki őt.

Nem a pénzért csinálja

Az Origo felvetésére Tarlós megjegyezte, legfeljebb azt tudja elképzelni, hogy a két fb-elnöki poszt nem összeférhetetlen, legfelebb a BKK ellenőrző testületének irányításáért nem kaphat tiszteletdíjat Papcsák. "Amikor a jelöléséről megkérdeztem, azt mondta, hogy akkor is vállaja, ha nem jár érte pénz" - mondta Tarlós, megerősítve azt a hírt, amiről a nyugatifeny.blog.hu is beszámolt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK