Két órát is várakozhat hétvégén a szerb határon

2016.03.25. 15:01

Már péntek délután torlódásra lehet számítani a röszkei és csanádpalotai határátkelőhelyeken az ünnep miatt. Indulás előtt érdemes a rendőrség honlapján tájékozódni.

A húsvéti ünnepek idején torlódás alakulhat ki a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt.

Röszkénél már péntek délután lehet torlódásForrás: MTI/Sóki Tamás

Szabó Szilvia, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy a korábbi évek tapasztalatai alapján már péntek délutántól lehetnek sorok a röszkei autópálya-határátkelőhely mindkét oldalán. A hétvégén a forgalom várhatóan tovább erősödik, majd hétfőn a belépésre jelentkező utasok számíthatnak várakozásra, amely a két órát is elérheti. A teherforgalomban szombat délig, illetve kedd hajnalban kell sorokra számítani.

A rendőrség honlapján lehet tájékozódni

Ha a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépőoldalán torlódás alakul ki, akkor a rendőrök a forgalmat Tompa felé terelik.

A magyar, a szerb és az uniós állampolgárok használhatják az ásotthalomi és a röszkei közúti határátkelőhelyet is, ezek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva, illetve a hónap végéig 6-tól 21 óráig működő tiszaszigeti átkelőt.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a teherforgalomban a kamionstop időszakán kívül akár háromórás is lehet mindkét irányban a várakozási idő. Péntektől egészen kedd hajnalig a személyforgalomban is várható torlódás, akár félórás sor is.

Az aktuális forgalmi helyzetről a rendőrség honlapján, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikációval lehet tájékozódni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK