Lángra lobbant egy budapesti templom

2016.03.28. 08:22

Tűz volt egy budapesti templomban, a lángokat eloltották.

Sűrű füst szivárgott ki hétfő hajnalban egy templom ablakán Budapest XV. kerületében, a Szent Korona útján.

Füst gomolyog a templom ablakábólForrás: Szabados János/olvasói fotó

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, és vízsugárral eloltották az épületben körülbelül 10 négyzetméteres területen égő tüzet.

A karzaton volt tűz

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kisdi Máté elmondta: a tűz a Jézus Szíve templom bejárat feletti karzatán keletkezett, ahol az orgona és berendezési tárgyak kaptak lángra és károsodtak. Az épületben senki sem tartózkodott.

Három autóval érkeztek a helyszínre a tűzoltókForrás: Szabados János/olvasói fotó

Az oltás után a tűzoltók megkezdték az épület átszellőztetését, amihez egy ventilátort is a helyszínre kértek, valamint egy magasból mentő járművet is bevetettek.

Leégett az orgona

Vitai Attila plébános később közölte: a tűzben leégett a templom orgonájának két billentyűsora, így teljesen használhatatlanná vált a hangszer, amelynek megjavítása sokba kerül. Hozzátette: az épület kiszellőztetéséért a tűzoltóknak ki kellett verniük az ablakok egy részét, ez is komoly kár.

A szakemberek kedden takarítják el a romokat és mérik fel a templom állapotát. A plébános azt is közölte, hogy nem maradnak el a misék, a szertartásokat ugyanis a szemközti közösségi házban tartják majd meg.