Egész napos pedagógus sztrájk jöhet

Emmi pedagógus szakszervzet tüntetés
Mintegy kétezren vonultak az Akadémiától a Parlament érintésével az Emmi Szalay utcai székházához a Pedagógusok Szakszervezetének tüntetésén, amit a magyar közoktatás napján a kormány jövő évi költségvetési javaslata ellen hirdettek meg. Mintegy kétezren vonultak az Akadémiától a Parlament érintésével az Emmi Szalay utcai székházához a Pedagógusok Szakszervezetének tüntetésén, amit a magyar közoktatás napján a kormány jövő évi költségvetési javaslata ellen hirdettek meg. Galló Istvánné pedagógusok szakszervezetének elnöke petíciót ad át.
Vágólapra másolva!
Ha hétfőn sem sikerül megállapodni a kormánnyal egész napos sztrájkot hirdet a Pedagógusok Szakszervezete.
Vágólapra másolva!

Egész napos sztrájkot hirdet a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), ha hétfőn nem sikerül megállapodni a kormánnyal - mondta Galló Istvánné a HírTV-n.

Ha nincs megállapodás, egész napos sztrájkot hirdet a szakszervezet Forrás: Polyak Attila

A szakszervezet elnöke szerint a 25 pontból már 18 pontban közel állnak a megállapodáshoz, több lényeges pontban azonban még minidig nem. Gallóné példaként említette a szabad tankönyvválasztást, illetve a kötelező óraszámok csökkentését.

A pedagógusok sztrájkbizottsága fontolóra veszi, hogy amennyiben nem vezetnek eredményre az egyeztetések, meghirdeti a sztrájkot

- mondta a PSZ elnöke.

A PSZ nem csatlakozott a Tanítanék mozgalom szerdai akciójához. Gallóné akkor azzal indokolta a döntést, hogy nem akarják megosztani a pedagógusokat.