Életfogytiglani börtönre ítélték Jozef Rohácot

Jozef Rohac (háttal) hallgatja az ítéletet a Fővárosi Bíróságon, ahol első fokon felmentették az előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete vádja alól
Vágólapra másolva!
Jozef Rohácot életfogytiglani, Portik Tamást 13 év szabadságvesztésre ítélte minősített emberölés miatt az Aranykéz utcai robbantás, valamint a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperében a Fővárosi Törvényszék csütörtökön nem jogerősen.
Vágólapra másolva!

Jozef Rohácot életfogytiglani, Portik Tamást 13 év szabadságvesztésre ítélte nem jogerősen a Fővárosi Törvényszék.

Az egész magyar alvilág megbolondult – mondta az utolsó szó jogán Jozef Rohác az Aranykéz utcai robbantás, illetve a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosságok összevont büntetőperében.

Vádpontok

A vád szerint 1996 decemberében az alvilágban Cinóberként ismertté vált D. Ferencet ölte meg a szlovák Jozef Rohác, a cselekmény felbujtója pedig az olajügyletek miatt akkoriban ismerté vált Energol Rt. két korábbi igazgatója, Portik Tamás és Ferencsik Attila volt.

A vád tartalmazza azt is, hogy Jozef Rohác 1998. február 11-én kora este Budán, egy forgalmas kereszteződésben közvetlen közelről

lelőtte Fenyő János médiavállalkozót,

a VICO-vállalatcsoport vezetőjét. Ebben az ügyben senkit nem vádolnak felbujtással, egy szlovák férfi viszont a vádlottak padjára került, mert az ügyészség szerint ő vezette az autót, amelyik Jozef Rohácot a tetthelyre vitte.

Portik Tamás és Jozef Rohác a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás, valamint a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperének tárgyalásán Forrás: MTI/Kovács Tamás

A harmadik vádpont szerint 1998. július 2-án Jozef Rohác egy autóba rejtett pokolgép működésbe hozásával megölte Boros Józsefet és másik három járókelőt. A cselekményre az ügyészség szerint Portik Tamás adott utasítást, mert

Boros József terhelő vallomást tett rá a rendőrségen.

Az ügyészség Jozef Rohác és Portik Tamás ellen előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat.

A múlt héten a perbeszédek során az ügyész életfogytiglant kért Jozef Rohácra és Portik Tamásra, a védelem viszont felmentést.