Egy halottja van a csepeli robbanásnak

Budapest, 2016. április 4. Tűzoltó dolgozik egy társasház robbanás következtében összedőlt épületrészénél a csepeli II. Rákóczi Ferenc úton 2016. április 4-én. Az ötlakásos, földszintes társasház egyik lakásában történt a robbanás, a tűzoltók egy holttestet találtak a romok alatt. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Robbanás történt egy többlakásos társasházban hétfőn késő délelőtt Budapest XXI. kerületében, a II. Rákóczi Ferenc úton. 
Vágólapra másolva!

Egy halálos áldozata már van a csepeli robbanásnak – írja a Csepel.info. A honlap szerint keresőkutyák jelzése alapján 13:20 körül találták meg egy idős asszony holttestét.

Az épületben öt család lakott Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A portál úgy tudja, hogy az épületben öt család lakott, köztük az idős, szívbeteg nő, aki az állapota miatt ágyhoz kötött volt, legfeljebb kerekesszékkel mozgott a lakáson belül.

Három embert még keresnek.

A régi építésű társasházban feltehetően gázrobbanás történt, tűz nem keletkezett. A helyszínre kilenc járművel riasztották a főváros hivatásos tűzoltóit, akik megkezdték az épületben lévő emberek felkutatását.

Közfalak, válaszfalak dőltek le, és megroggyant az épület tetőszerkezete is. A tűzoltók mentőt és statikust is riasztottak a helyszínre.

A robbanás miatt az épület egyik oldala mintegy tíz méter hosszan leomlott. A mentés biztonsága miatt leállították a közeli H7-es HÉV forgalmát.