Vágólapra másolva!
Nem váltja le a főpolgármester a fővárosi romaügyi biztost, még ha emiatt az irodája előtt tüntetnek is a biztossal elégedetlen cigányok. Tarlós István jelezte: nem tehet róla, hogy az illető nem is roma származású. 
Vágólapra másolva!

Hiába ígértek demonstrációt a Városháza elé a kerületi roma nemzetiségi önkormányzatok, Tarlós István főpolgármester akkor sem váltja le a nemrég kinevezett fővárosi romaügyi biztost.

Felháborodtak a kinevezésen

A budapesti kerületek roma szervezetei felháborítónak tartják, hogy nemrég Tarlós István főpolgármester

Nagy Sándort, a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettesét nevezte ki romaügyi biztosnak,

holott "nem cigány származású", ráadásul korábban állítólag a titkosszolgálat munkatársa volt.

Tarlós István főpolgármester nem vonja vissza a döntést Forrás: Bielik István - Origo

A roma szervezetek a RomNet-en közzétett állásfoglalásukban jelezték: ha a főpolgármester nem vonja vissza a kinevezést, demonstrációt szerveznek a Városháza elé. Emlékeztettek: Nagy Sándort már többször lemondásra szólították fel azért, "mert kiderült, nem cigány származású, és a választók megtévesztésével jutott a testületbe".

Tarlós: Maguk választották meg

A felháborodásra reagált Tarlós István, aki jelezte: nem váltja le a romaügyi biztost. A főpolgármester három pontba szedte reakcióját:

  • A romaügyi biztos a főpolgármester biztosa, nem a Közgyűlésé. Cigány közösség javaslatára neveztem ki.
  • Ha az illető az Önök fővárosi elnökhelyettese, akkor nekem kellene tudnom, hogy nem roma? Honnan sejthetném, hogy ellenőrizhetném? Önök választották elnökhelyettesüknek
  • Fogalmam sem volt róla, hogy az illető titkosszolgálati ember volt.