Gyilkosság miatt 16 évre ítéltek egy miskolci nőt

Vágólapra másolva!
Tizenhat év fegyházbüntetésre ítélt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt a Miskolci Törvényszék szerdán a megismételt eljárásban egy helyi nőt. Az elsőfokú ítéletet eredetileg március 30-án hirdették volna ki, ám akkor a vádlott masszőrnő - feltehetően öngyilkossági szándékból - gyógyszereket vett be a bíróság mosdójában, ezért kórházba vitték.
Vágólapra másolva!

A nőt egy 2011. augusztus 31-én történt gyilkossággal vádolták meg. Annak idején Miskolc belvárosában egy társasház lépcsőházában lévő iroda előtt holtan találtak egy 86 éves asszonyt. A rendőrség napokon belül őrizetbe vette az emberölés gyanúsítottját, a házban működő szépségszalon masszőrnőjét, aki indulatból, egyebek mellett egy reklámtábla kihelyezése miatt kitört heves vita közben követhette el tettét.

Először felmentették

A Miskolci Törvényszék már 2014-ben tárgyalta az ügyet, akkor nem tudta kétséget kizáróan megállapítani a masszőr bűnösségét, ezért az elsőfokú ítéletben a nőt felmentették az emberölés vádja alól. Az ügy ezt követően a Debreceni Ítélőtábla elé került, amely tavaly új eljárás lefolytatására kötelezte az elsőfokú bíróságot.

Enyhítő, súlyosító körülmények

A most befejeződött tárgyalás során a Miskolci Törvényszék enyhítő körülménynek tekintette az időmúlást, a vádlott betegségeit, valamint a sértett magatatását. Súlyosító körülményként értékelték, hogy a nő a bűncselekményt idős kora miatt védekezésre korlátozottan képes ember ellen követte el, illetve azt is, hogy a vádlott másra próbálta terelni a gyanút. Mindezek alapján a bíróság úgy döntött, hogy a büntetési tétel középmértékét egy évvel meghaladó, azaz 16 év szabadságvesztés kiszabása indokolt, és elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását. Az ítélet nem jogerős.