Küzdelemre készültek a szocialisták

Lukács Zoltán, NVI, kopaszok, boltzár, népszavaás, Videa
Vágólapra másolva!
Nem álltak széles vállú, szigorú tekintetű kopasz fiatalemberek a Nyakó Istvánnál zömökebb testalkatú Lukács Zoltán elé a Nemzeti Választási Iroda kapujában. A politikus jókedvében volt, azzal viccelődött, hogy sportos videókat nézett az akció előtt.
Vágólapra másolva!

Egy ismert orosz műkorcsolyázó tripla leszúrt rittbergerét tanulmányozta Lukács Zoltán, miután kiderült, neki kellene ismét benyújtania az MSZP népszavazási kérdését. A politikus viccelődött: arra reagált, hogy legutóbb saját testükkel akadályozták kopaszra nyírt erőemberek Nyakó Istvánt a Nemzeti Választási Irodánál. Reggel még úgy gondolta, hogy szükség lehet a testi ügyességre, ha először akar bélyegezni az iroda aulájába helyezett szerkezetnél.

A politikus már reggel abban bízott, hogy a Kúria végül Nyakó István kérdését engedi át, így arról lehet majd népszavazást rendezni.

Szerinte egy másik döntés a Kúria részéről "vállalhatatlan" lett volna.

(A bíróság végül valóban Nyakó István kérdését engedte át.)

A népszavazási kérdés újbóli benyújtására készülő szocialista politikust végül nem akadályozta meg senki sem abban, hogy bejusson az épületbe. Gond nélkül lépett a hivatalba reggel hat órakor.

A belépés után azt mondta, hogy amikor Nyakó Istvánt akadályozták a kérdés leadásában, órákig nem regisztrálták az iroda munkatársai jelenlétüket. Szerdán belépés után egyből megtörtént a regisztráció.

- mondta a politikus.

Arról is beszélt, hogy a bélyegeztető készülék áthelyezése miatt panaszt nyújt majd be, mert értesítés nélkül megváltoztak a kérdés leadásának szabályai. Az órát körbevevő, földre ragasztott sárga-fekete szalagról azt mondta, hogy „valakik feltalálták a kör alakú sorban állást”.