Bakondi: Nincs konkrét terrorfenyegetés

Vágólapra másolva!
Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség nem tud Magyarországra vonatkozó konkrét terrorfenyegetésről. Egy lengyel lap nemrég azt írta, hogy Budapest is a terroristák célpontja. A Nemzetbiztonsági Bizottság sem tud konkrét fenyegetésről.
Vágólapra másolva!

A CIA-nak nincs információja egy Budapesten végrehajtandó konkrét terrortámadás tervéről - mondta Bakondi György az m1 televízió szerda reggeli adásában.

A kormány közvetlenül a hírszerző szervezettől kért információt

- mondta Orbán Viktor főtanácsadója.

Konkrét magyarországi terrortámadás tervéről az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának sincs tudomása - mondta a testület szocialista elnöke a bizottság szerdai részben zárt ülése után a sajtónak.

Molnár Zsolt szerint viszont egy dzsihadista szervezet Portugáliától Magyarországig terjedően akarja egész Európát félelemben tartani. "Ez a fenyegetés hiteles" - mondta a politikus. A terrorkészültség, terrorveszélyeztettség szintje Magyarországon nem változott.

A Rzeczpospolita című lengyel napilap hétfőn azt írta: az amerikaiak márciusban arra figyelmeztették a lengyeleket, hogy Berlinben, Budapesten és Varsóban "fennáll a szervezett tömegrendezvények idején végrehajtandó párhuzamos támadások" veszélye. Bakondi György szerint

a CIA nem erősítette meg a lengyel sajtóértesülést.

Bakondi György elmondta: ha lenne konkrét fenyegetettség, akkor az Egyesült Államok figyelmeztetné Magyarországot. Hozzátette: Budapest rendszeresen kap információkat a tengerentúlról, a magyar hatóságok ugyanis aktívan részt vesznek a nemzetközi titkosszolgálati együttműködésben.