Vágólapra másolva!
Jó reggelt! Indítsa a napot az Origóval. Ma Dénes napja van. Felhős lesz az ég, zápor, zivatar várható, a csúcshőmérséklet 19 és 22 fok között alakul. Az euró 312,13, míg a dollár 274,58 forint.
Vágólapra másolva!

Alig mozdult a forint

Az euró jegyzése a csütörtök esti 312,15 forintról 312,13 forintra, a dolláré 274,83 forintról 274,58 forintra, a frank árfolyama pedig 287,17 forintról 287,05 forintra változott péntek 7 órára. Az euró árfolyama a csütörtök esti 1,1363 dollárról péntek kora reggelre 1,1367 dollárra erősödött.

Boldog névnapot kívánunk!

Április 8. az év 99. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 267 nap van hátra. Boldog névnapot kívánunk Dénes nevű olvasóinknak! Ha Ön nem Dénes, de van ilyen nevű ismerőse, ne felejtse el felköszönteni! A Dénes férfinév a görög Dionüsziosz névből származik. Jelentése: Dionüszosznak ajánlott. A görög mitológiában Dionüszosz a bor és a szőlő istene. Női párja: Dionízia. Ma Dienes, Denton, Júlia, Julilla, Julitta, Valter, Walter, Zselyke, Zsüliett napja is van.

Van Önnél esernyő? Legyen!

Ma erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és eleinte csak a Dunántúlon, később már máshol is kialakulhat zápor, zivatar. Élénk lesz a változó irányú szél. A csúcshőmérséklet nyugaton 19–22, keleten még 23–27 fok között alakul. Kettős fronthatással számolhatunk.

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé számíthatunk ismétlődő esőkre, záporokra, zivatarokra. Néhol felhőszakadás és jégeső is lehet, nyugaton pedig tartós eső is valószínű. Gyengül a nappali felmelegedés: 10 és 20 fok között alakul a hőmérséklet délután – a tartósabban csapadékos nyugaton lesz a hűvösebb. Délutántól megerősödik az északnyugati szél. Zivatarok várhatók, viharos széllökések kíséretében.

A vasárnap nagy részében borongós marad az idő, és elsősorban délelőtt alakul ki újabb eső, záporeső. Délután már kevesebb helyen fordul elő csapadék. Többfelé lesz erős az északnyugati szél.

Fájni fog a feje – orvosmeteorológia

Pénteken kettősfronti hatás érvényesül, sokaknál fokozódhatnak a vérnyomás panaszok, többeknél erősödhet a fejfájás, emiatt a koncentráció is nehézkesnek bizonyulhat, csökken a munkateljesítmény. A felhős, borongós időben lehangoltnak érezhetjük magunkat, alacsonyabb hő- és komfortérzetre lehet készülni. Reggel erősödhetnek az ízületi panaszok. Napközben a szeles területeken élők körében nyugtalanság jelentkezhet. A légszennyezettség alacsony, csökken. A porkoncentráció alacsony, csökken. A légnyomás süllyed.