Egész fegyverarzenált találtak egy békési férfi házában

Több tucat rejtekhelyen dugdosta saját készítésű fegyvereit egy békési férfi
Vágólapra másolva!
Maga invitálta meg a rendőröket a házkutatásra egy békési férfi, akinél végül egy arzenálnyi saját készítésű fegyvert találtak. Gy. László azt mondta, hogy vadász szeretett volna lenni, de ez egy drága hobbi, ezért vágott bele a fegyverkészítésre. A kerti pihenő padban, a tyúkol tetején és a garázs falában is puskákat találtak a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Több tucat rejtekhelyen dugdosta saját készítésű fegyvereit egy békési férfi - írja a police.hu. Gy. László arra számíthatott, hogy a rendőrök nem találják meg a puskákat és a lőszereket, így nyugodt szívvel beleegyezett a házkutatásba.

Több tucat rejtekhelyen dugdosta saját készítésű fegyvereit a békési férfi Forrás: Police.hu

Miután egy helybeli férfi konfliktusba keveredett Gy. Lászlóval, többeknek azt mondta róla, rengeteg fegyvert rejteget otthon. A rendőrök úgy döntöttek, hogy utánajárnak a dolognak.

"Nyugodtan körülnézhetnek"

Miután a Gy. Lászlót beidézték egy másik ügyben a rendőrök azt is megkérdezték tőle, mi igaz a pletykákból. A férfi azt mondta, hogy

Amikor a garázsa álmennyezete alatt gépzsírral szennyezett papírt találtak a nyomozók, majd az egyik melléképületből fegyvertisztító és ólomöntő készlet került elő, Gy. László azt mondta a rendőröknek, hoyg azok

a horgászfelszerelésének tartozékai.

Amint egy házi készítésű, szivacs fegyvertokba botlottak a rendőrök, az volt a válasza, hogy az törékeny üveg szállítására kell.

Távcsöves puska a pihenőpadban

- Az első egyértelmű nyom a garázs falából került elő, amelynek egyik oldalát új, fényes csavarok rögzítették. Megkopogtattuk, kongott, üreget rejtett a lemez. A rejtek mögül lőszerek tucatja került elő - mondta a házkutatásról Gáspár Szabolcs alezredes, a Békési Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetője.

Amikor a rendőrök azt is felfedezték, hogy a kerti pihenőpad nyitható, és egy távcsöves, hangtompítós puska lapul benne, akkor Gy. László azt mondta a rendőröknek:

legyen ennyi elég, menjenek haza!

Vadász akart lenni, de az drága hobbi

A konyhából ezután ballisztikai jegyzetek, tölténykészítésről szóló feljegyzések kerültek elő. A fészerben, egy hordó morzsolt kukoricába rejtett zacskóban kispuskához való lőszereket találtak. A nyomzók rábukkantak egy Hollandiából származó, egykor marihuánamagokat tartalmazó eredeti zacskókra is, amiről a házigazda azt állította, hogy

A kert végében a kukoricaszárak alatt fémállvány lapult puskatartó tokokkal, bennük egy házilag átalakított, távcsöves légfegyverrel.

Ezután a rendőrök a tyúkól tetejének lehajtható ajtaja mögött két kész és egy félkész puskát találtak.

Gy. László ekkor bevalotta, hogy

vadász szeretett volna lenni,

de az drága hobbi, ezért kezdett lőfegyvert gyártani. A padláson ezután még lőszereket és marihuánat is találtak, amit a házigazda elmondása szerint maga termesztett saját fogyasztásra.

Mindegyik alkalmas lehet a gyilkolásra

A rendőrök kiderítették, hogy Gy. László két tanyát is bérel. Ezek egyikét lőtérré alakította, a másikból pedig újabb fegyverek, többek között egy sörétes puska és egy lőfegyverré átalakított riasztópisztoly került elő.

Minden fegyver alkalmas lehet egy emberélet kioltására Forrás: Police.hu

Az igazságügyi fegyverszakértő elsődleges véleménye szerint

a lefoglalt fegyverek mindegyike alkalmas lehet emberélet kioltására.

A rendőrség Gy. László ellen kábítószer birtoklása, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés miatt indított eljárást.