Orbán Viktor Lázár Jánosnál töltötte az éjszakát

Orbán Viktor, Lázár János
Budapest, 2015. szeptember 21. Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) az egyes törvények Magyarország államhatárának hatékonyabb védelmével és a tömeges bevándorlás kezelésével összefüggő módosításának zárószavazásán, az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. szeptember 21-én. Közvetlenül mögöttük Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője és Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője (b-j). MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Lázár Jánosnál vacsorázott kedden este Orbán Viktor, sőt az éjszakát is hódmezővásárhelyi házában töltötte. A miniszterelnöki sajtóiroda vezetője szerint a két politikus magánbeszélgetést folytatott. 
Vágólapra másolva!

Néhány órával az után, hogy Lázár János nem vett részt a vasárnapi boltzár eltörléséről döntő parlamenti szavazáson,

Orbán Viktor felkereste őt Hódmezővásárhelyen.

Orbán Viktor és Lázár János Hódmezővásárhelyen vacsorázott Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Csak magánbeszélgetés

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az Origónak megerősítette: a kormányfő kedden este Lázár János vásárhelyi családi házában vacsorázott, majd az éjszakát is ott töltötte.

Úgy tudjuk, Orbán Viktor szerdán délelőtt innen indult tovább Szerbiába, ahol találkozik Aleksandar Vucic szerb miniszterelnökkel a 24-ére tervezett rendkívüli parlamenti, tartományi és önkormányzati választások előtt.

Havasi Bertalan a Lázár–Orbán-vacsoráról több részletet nem közölt, mert – mint írta –,

magánbeszélgetésekről nem áll módjában információt kiadni.

A két politikus találkozójáról a Vásárhely24 című lap fotókat is közölt. Mint írták, a kormányfő szerda délelőtt fél tízkor, biztonságiak gyűrűjében szállt be a mikrobuszába, és hagyta el Hódmezővásárhelyt.

Tovább Szerbiába

Ahogy azt az Origo megírta, Lázár János már hétfőn közölte, hogy nem fogja megszavazni a vasárnapi boltzár eltörlését, annak ellenére sem, hogy Orbán mindenkinek értésére adta: sem minisztereitől, sem a Fidesz-frakció tagjaitól nem tűri el, hogy akár csak tartózkodjanak a boltzár eltörléséről szóló szavazásnál.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden végül nem vett részt a szavazáson. Ugyanígy nem szavazott Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter sem. Közös közleményben indokolták meg, miért.

A két miniszter szerint

mindenkinek joga van ahhoz, hogy a vasárnap munkaszüneti nap legyen.

Ők ezért nem támogatják a kormány törvényjavaslatát, amely korlátozza a szabad vasárnapot.

– írták.