Eltemették Pozsgay Imrét

Pozsgay Imre  temetése
Áder János köztársasági elnök, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, Bihari Mihály, az Alkotmánybíróság korábbi elnöke, Lenkovics Barnabás, az Alkotmánybíróság elnöke (b-j) Pozsgay Imre ravatalánál a Farkasréti temetőben, Budapesten 2016. április 15-én. A volt államminiszter, egyetemi tanár március 25-én, életének nyolcvanharmadik évében hunyt el.
Vágólapra másolva!
A Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra Pozsgay Imrét. A volt államminisztert Balog Zoltán, Lezsák Sándor és Bihari Mihály búcsúztatta.
Vágólapra másolva!

Utolsó útjára kísérték pénteken Budapesten, a Farkasréti temetőben Pozsgay Imre volt államminisztert, egyetemi tanárt, aki március 25-én, életének nyolcvanharmadik évében hunyt el.

Pozsgay Imrét a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra Fotó: Polyák Attila - Origo

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a bölcs, a nemzetért tevő, haláláig érdeklődő embertől,

„Vannak emberek, akikben megvan a képesség és az akarat, hogy mindazt, amit tesznek, egy tágasabb horizonton szemléljék, magasabb mércével mérjék, mint a napi politikai küzdelem.

- fogalmazott a miniszter.

A volt államminiszter, egyetemi tanár március 25-én, életének nyolcvanharmadik évében hunyt el Fotó: Polyák Attila - Origo

Lezsák Sándor, a Magyar Demokrata Fórum alapító tagja, az Országgyűlés alelnöke azt mondta, Pozsgay Imrének köszönettel tartozik minden magyar, hiszen

komoly szerepe volt a békés átmenetben.

Bihari Mihály, az Alkotmánybíróság korábbi elnöke, aki csaknem fél évszázadon át a barátja volt, arról szólt a politikus ravatalánál, a több száz gyászoló előtt, hogy Pozsgay Imrében

merte felülbírálni fiatalkori meggyőződését, kimondani a sokáig kimondhatatlan szavakat 1956-ról; "értelmiségi, reformer politikus volt, a humanista demokrácia következetes híve".