Tarlós részleges tiltásokkal fejleszti a kerékpáros közlekedést

autóbusz kerékpár kerékpáros KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ SZEMÉLY
Budapest, 2013. április 30. Egy kerékpáros a hamarosan forgalomba álló új Mercedes-Benz Citaro buszoknál a budapesti Hősök terén, a járművek átadása alkalmából tartott ünnepség előtt 2013. április 30-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Tarlós István főpolgármester szerint Budapesten a következő években is folytatódnak a kerékpáros fejlesztések, ugyanakkor a "minimális rend" biztosítása érdekében a biciklis közlekedésben az arányosságra és az ésszerűségre törekszenek, ami "részleges tiltásokat" eredményezhet.
Vágólapra másolva!

A főpolgármester pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: kompakt rendszerként kezeli a fővárosi közlekedést, amelynek az alakításában nem lehet a kerékpározás az egyetlen igazodási pont. Tarlós István úgy fogalmazott, hogy a "kerékpáros keménymag" a városházáról kilopott munkaközi dokumentummal próbálja félrevezetni a "szelíd kerékpárosokat".

Képünk illusztráció Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A főváros elsősorban a kerékpárúttal párhuzamosan futó buszsávokban biciklizés és az egyirányú utcákba szemből behajtás tapasztalatait akarja kiértékelni, amihez kikérik a baleseti statisztikákat is.