Elkészült a Sasadi úti csomópont

Sasadi út
Sasadi út
Vágólapra másolva!
Csúszással, de elkészült a Sasadi úti közlekedési csomópont. A Kelenföldi pályaudvar nyugati oldalát az M1–M7 bevezetőjével is összekötő csomópontot már 2015 decemberében átadták volna, végül a tervezetthez képest fél évet csúszott. A végeredményt nézze meg videónkban.
Vágólapra másolva!

Az Osztapenko néven is ismert csomópont átépítése 2014. október 26-án kezdődött, és bár eredetileg kétszintes felüljárót terveztek, végül egy „kétpatkós”, aluljárós csomópontot fogadtak el. A végleges tervről Takács Viktor, Újbuda főépítésze elmondta, a fővárosi beruházásnál elérte a kerület, hogy nem a korábbi tervek szerinti kétszintes felüljárós megoldás valósult meg. A kerületi főépítész indoklása szerint a korábbi elképzelés

Így végül mintegy 7,2 milliárd forint értékű közlekedési beruházás történt. A végeredményt viszont több kritika is érte.

A beruházás fontos célja volt az is, hogy a Kelenföld vasútállomás nyugati buszpályaudvarról távozó buszokat könnyebben és gyorsabban be lehessen csatornázni a városi közlekedésbe. Videónkban megnézheti az átalakítást. Nem látszik viszont, mert megszűnt a Bozókvár utca és a Sasadi út közötti gyalogosfelüljáró, helyette akadálymentesített biztonságos gyalogosaluljáró épült.