Egy nap után sikerült eloltani a tüzet a szegedi ipari parkban

Sűrű füst száll fül egy hulladékhasznosítással foglalkozó cég telephelyéről a szegedi DÉLÉP ipari parkban
Vágólapra másolva!
Csak hétfőre sikerült eloltani a tűzoltóknak azt a tüzet, ami még vasárnap gyulladt ki egy szegedi ipari parkban. A hulladékhasznosító cég telephelyén autógumi is égett, de a kormányhivatal szerint ez nem jelentett tényleges veszélyt a lakosságra.
Vágólapra másolva!

Több mint 24 órás munkával eloltották a tűzoltók a szegedi Délép ipari parkban, egy hulladékhasznosítással foglalkozó cég telephelyén vasárnap keletkezett tüzet.

24 óra után tudták eloltani a lángokat a tűzoltók Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, hogy a tűzoltók az utómunkákat is befejezték, csupán az érintett cég két dolgozója őrzi a helyszínt éjszaka.

Gumi is égett

A Csongrád Megyei Kormányhivatal korábbi tájékoztatása szerint a vasárnap délután keletkezett tűz okozta légszennyezés minden összetevő esetében messze a határérték alatt maradt.

Bár városszerte érezhető volt az égett gumi szaga,

A kormányhivatal szakemberei által végzett helyszíni szemlén megállapították, hogy a telephelyen 900 négyzetméteren vegyes,

városi lomtalanításból származó hulladék, valamint mellette mintegy 300 négyzetméteren gépjárműgumi-hulladék gyulladt meg.

Azt hatósági eljárás fogja tisztázni, történt-e valamilyen mulasztás, és szükség van-e további levegőtisztaság-védelmi vagy hulladékgazdálkodási hatósági intézkedésre.