Rálőtt a rendőrökre egy orosházi férfi

Orosháza, 2016. április 18. A Terrorelhárítási Központ munkatársai akcióban 2016. április 18-án egy orosházi családi háznál, amelyből egy férfi rálőtt az őt elővezetni akaró rendőrökre. A rendőrök és a kommandósok betörték a ház ablakait és elfogták a férfit. MTI Fotó: Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Rendőrök vitték volna el, pisztolylövésekkel válaszolt az orosházi férfi. A TEK kommandósai is a helyszínen vannak, körülvették, majd megrohamozták a fegyveres támadó házát.
Vágólapra másolva!

Több lövést adott le intézkedő járőrökre egy férfi Orosházán, majd bezárkózott házába – tudta meg az Origo.

A 45 éves férfi tüzet nyitott a rendőrökre Forrás: MTI/Rosta Tibor

Értesülésünket megerősítette a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtósztóvivője is: Tűri Zsanett rendőrzászlós elmondta, a két járőr kora délután egy 45 éves férfi orosházi lakásához látogatott, hogy egy – nem részletezett – ügy miatt elővezessék, vagyis elszállítsák az illetőt.

A férfi látszólag együttműködött velük, ám egy váratlanul pisztolyt kapott elő - vagy annak utánzatát - és több lövést adott le a járőrök felé.

Ezután bevette magát, egy kisméretű, bedeszkázott ablakú faházba. Személyi sérülés nem történt a támadás során.

A TEK kommandósai megrohamozták a házat Forrás: MTI/Rosta Tibor

A helyszínre hamarosan rendőri erősítés érkezett, és körülvették a házat a TEK kommandósai is. A bezárkózott férfivel egy túsztárgyaló próbált többször kapcsolatba lépni, sikertelenül. A legfrissebb információk szerint a TEK kommandósai végül megrohamozták a faházat, és kihozták férfit.