Vágólapra másolva!
Közleményt adott ki a Professzorok Batthyány Köre, amiben a kormányzati háttérszervezetek átszervezése kapcsán óvatosságra, az általános munkában pedig higgadtságra kérik a kormányt.
Vágólapra másolva!

A "Meggondoltabb átszervezéseket!" című közlemény emlékeztet, hogy az átszervezésben érintett 70 kormányzati háttér- és segédszervezet átalakítása akkor is igen átfogó, ha néhány kikerült az érintettek köréből.

Óvatosságra intenek

"A szervezetek a háttérben nyomást gyakorolnak önállóságuk, önkormányzatiságuk megszüntetése ellen, az előtérben pedig a hagyományok megőrzése mellett, az államosítás, központosítás, a "Klik-esedés" ellen érvelnek. Mi féltőn intjük óvatosságra a kormányt. Nehéz elképzelni, hogy a központosító kaptafák valamelyikére minden szervezet ráhúzható" - írja a Professzorok Batthyány Köre.

Bürokrácia

"Láttunk már olyat, hogy egy bürokráciacsökkentési kísérlet az utólag szükségessé váló korrekciók miatt a bürokrácia növekedéséhez vezetett, különösen, ha a szakmai vélemény ellenében hajtották végre. Az is megfontolandó, hogy a hirtelen végrehajtott változtatások megrendítik a jogrendszert. A kormányzat ígért lehiggadására az ország nyugalma érdekében igen nagy szükség volna" - fogalmazott a szervezet.