Mégsem lakoltatják ki a XV. kerületi családot

Hajdu László XV. kerületi polgármester DK demokratikus kolalíció
Hajdu László
Vágólapra másolva!
Nyílt levélben fordult a kilakoltatások ellen küzdő civil szervezet, A Város Mindenkié csoport a Demokratikus Kaolíció vezetőihez, hogy egy XV. kerületi, mélyszegénységben élő család elkerülhesse a péntekre tervezett kilakoltatást. Gyurcsány Ferenc pártelnök és a DK-s polgármester intézkedett.
Vágólapra másolva!

A Város Mindenkié csoport nyílt levéllel fordult a Demokratikus Koalíció (DK) vezetőihez egy péntekre tervezett XV. kerületi lakáskiürítés ügyében, ahol a DK-s polgármester vezette önkormányzat egy mélyszegénységben élő gyermekes családot akart kialkoltatni egy önkormányzati bérlakásból.

Felfüggesztetik a kilakoltatást

A civil szervezet jelzésére Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke felvette a kapcsolatot Hajdu László polgármesterrel, aki felfüggesztette a kilakoltatást. Közleményében Hajdu azt is megjegyezte, hogy az érintett lakó 11 éve önkormányzati bérlakásban él, az önkormányzattal szemben a korábbi bérleményében keletkezett tartozása pedig több éve halmozódik

A lakó többször kért és kapott fizetési haladékot, illetve a tervezett kilakoltatásait is többször elnapolták már.

Sőt, a kerületben működő Szociális és Rehabilitációs Alapítvány vezetője is többször felajánlotta a segítségét, ám ezt a lakó nem vette igénybe.

Hajdu László polgármester Fotó: Bielik István - Origo

Ezért - írta a polgármester - a kilakoltatás felfüggesztése mellett független szakértő mediátor bevonásával, valamennyi érdekelt fél részvételével újabb egyeztetést kezdeményez "az ügy igazságos, emberséges és korrekt megoldása érdekében." Ebben számít a lakó felelősségteljes együttműködésére, valamint A Város Mindenkié jogvédő csoport képviselőjének részvételére is.