Üres palackokat szállított a kigyulladt kamion

kamion, baleset, tűz
Inárcs, 2016. április 23. Tűzoltók dolgoznak 2016. április 23-án az M5-ös autópálya inárcsi pihenőjében, ahol kiégett egy 456 üres nitrogénpalackokat szállító kamion. A jármű egy parkolóban állt, amikor a fülkéje kigyulladt és a tűz átterjedt a raktérre is. A kamionban csak a sofőr tartózkodott, aki súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Tartályokat szállító kamion gyulladt ki az M5-ös autópályán, Inárcs közelében. A tűzoltók eloltották a tüzet, a külföldi kamion sofőrjét pedig mentőhelikopter vitte kórházba súlyos égési sérülésekkel. A propángáz szállítására használt 456 palack mind üres volt.
Vágólapra másolva!

Súlyos, de az elsődleges hírekkel szemben nem életveszélyes sérüléseket szenvedett az a külföldi sofőr, akinek kamionja lángra kapott az M5-ös autópálya Budapest vezető szakaszán, a 35. kilométerszelvényben.

Tűzoltók dolgoznak a kiégett kamion körül Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A jármű egy pihenőhelyen állt, amikor a lángok felcsaptak, a tűz a sofőrfülkéből indult, majd átterjedt az árura is. A dabasi tűzoltók eloltották a tüzet - tudta meg az Origo Csámpai Attilától, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivőjétől.

A raktérben 456 palack volt, de szerencsére mind üresen Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A szóvivő azt is elmondta, hogy

mégsem nitrogéntartályokat szállított a kamion, hanem - mint az oltás után kiderült - propángáz szállítására alkalmas palackokat.

Az ipari felhasználású propángáz rendkívül gyúlékony és robbanásveszélyes, de Csámpai Attila szerint szerencsére mind a 456 tartály üres volt, nemrég lettek legyártva, és éppen tölteni vitték őket. A sofőrt mentőhelikopter vitte egy budapesti kórházba, ahol jelenleg is ápolják.