Torlódnak az autók Hegyeshalomnál

közlekedési dugó, torlódás
Hegyeshalom, 2015. szeptember 11. Torlódás az M1-es autópálya Bécs felé vezető oldalán 2015. szeptember 11-én Hegyeshalom közelében. Biztonsági okokból lezárták a nickelsdorfi (miklóshalmai) határátkelőt Ausztriában, mert illegális bevándorlók nagyobb csoportja indult útnak a A4-es autópályán. MTI Fotó: Filep István
Vágólapra másolva!
Mintegy tíz kilométeren torlódnak a teherautók az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátkelőnél a magyar oldalon, mert az osztrák rendőrség továbbra is szúrópróbaszerűen ellenőrzi a járműveket a migránsok és az embercsempészek kiszűrése érdekében - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.
Vágólapra másolva!

Már 10 km-es a kilépésre váró kamionsor a hegyeshalmi határátkelőnél - közölte az Utinform. A kamionok nem csak a leálló, hanem a külső sávon, sőt helyenként a belső sávon állnak emiatt a személyforgalmat is lassítják.

A rendőrség arra kéri a teherautók vezetőit, hogy aki teheti, az a hegyeshalmi helyett válassza a rajkai határátkelőt az ország elhagyására.

A burgenlandi rendőrség április 22-én jelentette be, hogy a nezsideri, a kismartoni, a nagymartoni és a felsőpulyai járás átkelőinél április 25-én reggel nyolc órától várható ellenőrzés, de hogy pontosan melyik határátkelőknél, azt az akció sikerességére hivatkozva nem kívánták közölni.

Menekülteket, embercsempészeket keresnek az osztrák hatóságok (képünk illusztráció) Forrás: MTI/Filep István