Szávay István nem indul újra a Jobbik tisztújításán

Szávay István beszél FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY vezérszónok vita
Budapest, 2015. december 2. Szávay István, a Jobbik vezérszónoka felszólal a Magyarország területén élő nemzetiségek helyzetéről szóló előterjesztésről szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. december 2-án. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Nem indul újra a Jobbik tisztújító kongresszusán az alelnöki posztért Szávay István.
Vágólapra másolva!

Szávay István szerint az, hogy "Vona Gábor helyesen döntött-e, amikor ezt a párt nyilvánosságát kétségkívül megosztó és a közbeszédet tematizáló döntést meghozta, azt nem most, hanem majd 2018-ban kell megvitatni."

A képviselő arra kéri a támogatóit, hogy fogadják el a döntését Forrás: MTI/Kovács Attila

A Jobbik arra is kitért, hogy Szávay István egyedül hozta meg döntését, támogatóit pedig ennek elfogadására kéri. A képviselő a párt nemzetpolitikai kabinetvezetőjeként a Jobbik külhoni magyarokkal kapcsolatos politikájáért a jövőben is felelős lesz - közölték.

Vona Gábor múlt héten jelentette be, hogy a jelenlegi alelnök közül Novák Előd, Apáti István és Szávay István újrázását - elnöki jogkörével élve - nem támogatja a másfél hónap múlva esedékes tisztújításon. Indokolása szerint vannak jobban náluk, például olyan polgármesterek, akik már nyertek és a mindennapokban is kormányoznak.