Napos időnk lesz és ez kitart a hétvégén is

Vágólapra másolva!
Ma ragyogóan napos, kellemes tavaszi idő várható. 20-24 fok között alakul a csúcshőmérséklet.
Vágólapra másolva!
Forrás: köpönyeg.hu

Pénteken déltől ugyan megnövekszik a gomolyfelhőzet, de zápor, esetleg zivatar csak elszórtan fordul elő. Az északkeleti szél megélénkül. Front nem lesz felettünk.

Szombaton többórás napsütésre van kilátás, csak kevés felhő jelenik meg az égen. Inkább csak északkeleten fordulhat elő egy-egy zápor, vagy zivatar. Az északkeleti légmozgás élénk marad. 20 fok körül alakulhat a délutáni órák hőmérséklete.

Forrás: köpönyeg.hu

Vasárnapon változóan felhős idő lesz, de napsütés is várható. Elszórtan valószínű kisebb csapadék. Reggel 10, délután 20 fok körüli értékeket mérhetünk.

Fronthatásra nem kell számítani, ám a pénteki humánmeteorológiai helyzetben a vérnyomáspanaszosok 70%-a tapasztalhatja, hogy vérnyomása gyakrabban és hirtelen ingadozik. Országszerte jelentkezhetnek az erősödő tünetek, amik várhatóan a délutáni órákban lesznek a legintenzívebbek. Az érintetteknek ajánlott mindenféle terhelést kerülni! A panaszok a következő napokban is jelentkezhetnek, de várhatóan enyhülnek. A vérnyomás szabályozása bonyolult folyamat, melyet sok tényező, befolyásol. Az időjárás alapvetően befolyásolja a keringésünket és folyamatosan hat a vérnyomásunkra. A vérnyomás kóros ingadozása szédülést, fülzúgást, fejfájást is kiválthat, ezért fontos, hogy ezekkel a panaszokkal szakemberhez forduljon. Magyarországon minden negyedik felnőttnek magas a vérnyomása, és sajnos már gyermekkorban és a fiatal felnőttkorban is egyre gyakoribb ez a betegség.