Magyar rendőrök indulnak Görögországba

lesbos migrant frontex social issue nurphoto Afghanistan Asyl Asylbewerber Asylkrise Buergerkrieg Bürgerkrieg EU Europa Fliehen Flucht Fluechtlinge Fluechtlingskrise Flüchtlinge Flüchtlingskrise IS ISIS Irak Iraq Krieg Krise Levos Migration Militaer Milit
Új tapasztalatot szereznek a magyar rendőrök
Vágólapra másolva!
Magyarország húszfős rendőrkontingenst küld Görögországba az európai uniós határrendészeti feladatok megerősítésére.
Vágólapra másolva!

A kontingens pénteken Budapesten tartott búcsúztatóján Balogh János, a Készenléti Rendőrség parancsnoka azt mondta: a magyar rendőrök most új helyszínen, újszerű feladatokkal fognak szembesülni. Olyan helyen teljesítenek majd szolgálatot, ahol naponta emberek százai először lépnek az Európai Unió területére.

Új tapasztalatot szereznek a magyar rendőrök Forrás: AFP/NurPhoto/Markus Heine

A tervezetten egy hónapos görögországi kiküldetésük során a magyar rendőrök a Frontex kötelékében a török partok közelében, Híosz szigetén rendészeti, regisztrációs és adott esetben Törökországba kísérő feladatokat látnak majd el - mondta a vezérőrnagy. A macedón-görög határszakaszon - egy hónapos váltásokban - hónapok óta segítik magyar rendőrök a macedón hatóságok munkáját a határ védelmében. Most először azonban Görögországba küld rendőröket a határrendészeti feladatok segítésére Magyarország.