Vágólapra másolva!
A bíróság másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt azokra a szülőkre, akik a tűző napon álló autójukban hagyták csecsemőjüket tavaly.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a vádlottak tavaly nyáron egy III. kerületi bevásárlóközpont parkolójában, a tűző napon álló kocsijukban - az autó ablakait pár centiméterre lehúzva - bezárva hagyták másfél hónapos gyermeküket, amíg vásárolni mentek.

A 28-31 fokos déli hőségben háromnegyed órára felügyelet nélkül hagyott csecsemő folyamatosan sírt, és bár az egyik vádlott járműben hagyott mobiltelefonja - egy bébiőr-applikáción keresztül - nyolcszor is jelzett a másik vádlott telefonjára, a szülők nem hallották meg a figyelmeztetést, és nem mentek vissza gyermekükhöz.

Szerintük így volt helyes

Két járókelő hallotta meg a csecsemő sírását, akik értesítették az áruház biztonsági szolgálatát, majd a mentőket és a rendőrséget.

A szülők a tényeket elismerték, de bűnösségüket nem. Azt mondták, azért hagyták magára a csecsemőt, hogy kialudhassa magát, mert egy korábbi oltástól nagyon nyűgös volt, és az anya szerint nagyobb veszéllyel járt volna, ha magukkal viszik.

Az ítélet nem jogerős, a védelem felmentésért fellebbezett - olvasható a közleményben.