Flashmob Takáts Zsuzsannáért

Kiss László Flashmob margit sziget
Vágólapra másolva!
Flashmobot rendeztek Takáts Zsuzsannáért a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda előtt. A résztvevők így akarták kifejezni kiállásukat és szeretetüket Kiss László volt szövetségi kapitány egykori áldozatának. 
Vágólapra másolva!

"Többen is úgy éreztük, szeretnénk valahogy kifejezni a támogatásunkat, szeretetünket Takáts Zsuzsannának, és megköszönni, hogy vállalta történetét. A szexuális erőszak áldozatainak jár a tisztelet, és hogy elismerjék, ami történt velük, azért nem ők a felelősek. Elég volt az áldozathibáztatásból és a hazugságokból!" - írják a flashmmob szervezői Facebook-oldalukon.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A résztvevők fehérbe öltözve jelentek meg a Margitszigeten, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda előtt. A flashmob végén azt kiabálták a megjelentek, hogy "Köszönjük, Takáts Zsuzsanna!".

Fotó: Polyák Attila - Origo

Kiss László az RTL Klub kamerái előtt bocsánatot kért Takáts Zsuzsannától, akit 1961-ben két társával együtt megerőszakolt.

A volt úszókapitány szerint az 1962-es ítélet megtette hatását, az elmúlt évtizedekben ugyanis mindent megtett, hogy beilleszkedjen a társadalomba. Takáts Zsuzsát felkereste Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke, valamint Hargitay András úszókapitány is, ők szintén elnézést kértek.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Bánáti János ügyvéd, aki Kiss Lászlót képviselte az ügyben, az RTL Klubnak elmondta, hogy az egykori úszókapitány eláll a perújrafelvételtől. Kiss László ugyanis korábban azt hangoztatta, hogy az 1962-es ítélet egy koncepciós per eredménye, ezért perújrafelvételt kér és tisztázza magát.

Százhalombattán átnevezték az uszodát

Szerdán rendkívüli ülést tartott a százhalombattai képviselő-testület Kiss László nemierőszak-ügyében, amelyen eldöntötték, hogy elveszik az edző díszpolgári címét, valamint átnevezik a róla elnevezett helyi uszodát.