Ma ránk fog szakadni az ég

Vágólapra másolva!
A heves zivatarok miatt csütörtökre 14 megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. Van, ahol 50 milliméternyi eső is lezúdulhat egyszerre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és reggel még csak a Dunántúl nyugati részein, délelőttől egyre többfelé várható kiadós eső, zápor - írja a Köpönyeg.hu. Néhol akár 50 milliméternyi eső is lezúdulhat hirtelen, ezért az Országos Meteorológiai szolgálat 14 megyére adott ki első fokú figyelmeztetést.

A Tiszántúlt késő estétől érheti el a heves csapadéktevékenység. Nyugaton 17 és 20, máshol 21 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétvégén is marad az esős, borús idő

Péntek délelőtt kevés napsütésre is számíthatunk, majd déltől a magasra törő gomolyfelhőkből többfelé várható zápor, zivatar. Felhőszakadás is lehet. A délnyugati szél nyugaton viharossá fokozódik. 20 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton is erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé valószínű ismétlődő eső, zápor, zivatar. A szél északnyugatira fordul, és megerősödik.

A hőmérséklet 16-17 fok köré csökken.

Pünkösdvasárnap estig maradhat a szeles, borongós időjárás; de már kevesebb helyen fordul elő csapadék. A hőmérséklet azonban több helyen még a 15 fokot sem éri majd el.