Kiss-ügy: Zsuzsanna barátnője is célpont volt

2016.05.12. 04:38

Eredetileg nem is Takáts Zsuzsanna, hanem egy barátnője lehetett Kiss László és két társának célpontja. Az újabb dokumentumokból az is kiderül, hogy a rendőrök hagyták, hogy a három vádlott összebeszéljen a tárgyalás előtt. 

Nem Takáts Zsuzsannát, hanem egy barátnője szemelték ki Kiss Lászlóék - írja a Bors. A lap birtokába került bírósági dokumentum szerint, Zsuzsanna végül egy másik barátnőjével ment ki aznap az uszodába.

- Az egyik vádlott 1961. július 2-án ismerkedett meg Zsuzsanna sértettel, aki barátnőivel együtt kint volt a nemzeti sportuszodában. Ekkor – bár a vádlott inkább a sértett barátnőjével, XY-nal foglalkozott – megállapodtak abban, hogy a sértett ismét kimegy az uszodába. 1961. évi július hó 4. napján a sértett egy másik barátnőjével ment oda, minthogy XY-nak odahaza házimunkákat kellett végeznie - idézi a lap bírósági ítélet részletezését.

Nyugodtan beszélgethettek

A dokumentumból az is kiderül, hogy amikor a három vádlottat a XIII. kerületi rendőrkapitányságról átszállították a Tolnai Lajos utcába, a gépkocsiba beülő rendőr - a szolgálati szabályzat ellenére - csak egy darabig volt a rabszállító kocsiban, majd a gépkocsivezető mellé ült előre.

Így a három vádlott nyugodtan beszélgethetett.

Ekkor vetette fel Kiss László: mondják azt, hogy Takáts Zsuzsanna önként közösült velük, amiért száz forintot kért, de mivel ezt nem fizették ki, feljelentette őket. Két társa ezt a javaslatot elvetette.

Kiss László szerdán bocsánatot kért Takáts ZsuzsannátólSzerdán rendkívüli ülést tartott a százhalombattai képviselő-testület  az ügyben, amelyen eldöntötték, hogy elveszik az edző díszpolgári címét, valamint átnevezik a róla elnevezett helyi uszodát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK