Szegeden mosták tisztára a prostitúcióból származó pénzt

Szeged
A Nemzeti Nyomozó Iroda egyik munkatársa áll a szegedi lányfuttatók egyik ingatlanában
Vágólapra másolva!
A gyanú szerint prostitúcióból származó tízmilliókat segített tisztára mosni egy szegedi testvérpár, az ügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség.
Vágólapra másolva!

A gyanú szerint a szegedi testvérpár - akik közül a nő prostituáltként is dolgozott - névleges adásvételi szerződést kötött egy Franciaországban nőket futtató bűnszervezet szegedi vezetőjével egy helybeli ingatlan megvásárlásáról. A fiktív adásvételi megállapodás szerint a közelmúltban egy francia-magyar közös nyomozócsoport által kiadott elfogató parancs elől elszökő férfi 2014. végén adta el az alig tízmillió forint értékű házát több mint 60 millióért a testvérpárnak, hogy így fedezze illegális jövedelmének eredetét.

A Nemzeti Nyomozó Iroda egyik munkatársa áll a szegedi lányfuttatók egyik ingatlanában Forrás: Nemzeti Nyomozó Iroda

A vevők nem rendelkeztek legális jövedelemmel, a nő évek óta dolgozott prostituáltként külföldön a bűnszervezet felügyelete alatt, míg a férfi szociális segélyt kapott. A gyanúsítottak az adásvételhez kapcsolódó

vagyonszerzési illetéket sem fizették meg.

A férfit - akit Ausztriában 2012-ben prostitúció támogatása és kiskorú pornográf felajánlása miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek - és a nőt különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettével gyanúsítják - közölte a csoportvezető ügyész.