Szijjártó: Clinton sem sértegetheti a magyarokat

A Magyar Európai Üzleti Tanács 2015. évi országjelentése
Szijjártó Péter újabb veszélyt lát
Vágólapra másolva!
A külgazdasági és külügyminiszter szerint senki, még Bill Clinton volt amerikai elnök sem engedheti meg magának, hogy sértegesse a magyar embereket. Szijjártó Péter arra reagált, hogy Bill Clinton kijelentette: a lengyelek és a magyarok az Egyesült Államoknak és a hidegháborúnak köszönhetik szabadságukat, most mégis elegük lett a demokráciából, és tekintélyelvű diktatúrát akarnak. 
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok volt elnöke egy hétvégén tartott kampánybeszédében azt mondta: Lengyelország és Magyarország most úgy döntött, hogy a demokráciával túl sok a baj, ezért Putyin-féle vezetést akar.

Szijjártó Péter Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A külgazdasági és külügyminiszter közleményben reagált. Azt írta, hogy Magyarország szabadságát a magyar emberek harcolták ki, magyarok tízezrei adták életüket a szabadságáért. A magyar nép szabadságküzdelmének ilyen módon való lebecsülése elfogadhatatlan – fogalmazott. Hangsúlyozta: nyilvánvalóan Bill Clinton is tudja, hogy

a magyar emberek demokratikus parlamenti választásokon döntöttek Magyarország jövőjéről.

"Lehet, hogy a magyar emberek döntése nem tetszik Bill Clintonnak, de ez nem elég ok arra, hogy az egykori amerikai elnök így sértegesse őket" – közölte Szijjártó Péter.

Fidesz: Nem jól ismeri a magyar történelmet

A Fidesz azt írta közleményében, hogy

A kormánypárt szerint ugyanis akkor a magyarok megmutatták saját erejükből, hogyan lehet küzdeni a kommunista diktatúra ellen. A közleményben azt is hozzátették, hogy most nem a polgári kormánytól kell féltenie a demokráciát.

- Érdekes módon a nyugati baloldal egyszer sem szólalt meg, amikor 2006-ban Gyurcsányék a békésen demonstráló tömeg ellen bevetették a rendőrséget - írták.