Nézzen kengurut, dingót, emut a hétvégén!

Dingó, ausztrál vadkutya
Dingó, ausztrál vadkutya
Vágólapra másolva!
Kenguru, dingó, emu várja május 20-tól a Nyíregyházi Állatpark látogatóit. Pénteken nyílik az Ausztrália élővilágával foglalkozó tematikus ház. Vigye el a gyereket, jó lesz.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, Nyíregyházán hagyta el anyja erszényét a kis vörös óriáskenguru bébi, most pedig külön, Ausztrália állatvilágával foglalkozó tematikus házban lehet megnézni a kontinensen élő társaival együtt. A parkban bennett-kengurukat szinte a kezdetektől tartanak, de

most először sikerült a földrész emblematikus állatait a megszokott geográfia tematika szerint egy helyen bemutatni.

A nagyközönség többek között találkozhat Ausztrália vadkutyájával a dingóval vagy a Föld második legnagyobb madarával az emuval. A velük átellenben lévő kifutóban a vizes élőhelyekre jellemző fekete hattyúk és különös külsejű tyúkludak élnek együtt, míg egy nagy volierben a jellegzetes laposfarkú papagájok láthatóak.

Dingó, ausztrál vadkutya Forrás: Nyíregyházi Állatpark

A nagyobb termetű kakadufajok, mint az inka- rózsás- vagy a sárgabóbitás kakadu a park külső röpdéiben élnek, míg a legnagyobb jégmadár-féle a kacagójancsi a kenguruk mellett kapott helyett. Az ausztrál őslakók szókészletéből kölcsönzött hangutánzó szóval kokaburrának is nevezett madár, jellegzetes, gurgulázó kacajáról kapta mind nemzetközi, mind pedig magyar elnevezését. Az Ausztrál ház belső terében egy fotókiállítás mellett növénytárlattal is várják a vendégeket.

Kokaburra Forrás: Nyíregyházi Állatpark