Hétfőn este már kellenek az esernyők

Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése:
Vágólapra másolva!

Hétfő Estig folytatódik a ragyogóan napos, kellemes májusi időjárás. Estétől aztán délnyugat felől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és a Dunántúlon egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Néhol felhőszakadás is lehet. Késő estétől, éjféltől megerősödik, majd viharossá fokozódik az északnyugati szél. Kora nyáriasan meleg lesz: délután 25 és 29 fok között alakulhat a hőmérséklet. Késő estig melegfronti hatás várható, aztán éjféltől hidegfront érkezik.

Kedd Borongós, változékony időre számíthatunk: az erősen felhős égből délelőtt főleg a nyugati tájakon, délután nagyobbrészt keleten lesznek záporok, zivatarok. Sokfelé lesz erős az északnyugati légmozgás, sőt az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében viharos széllökések is előfordulnak. Nyugaton csak 14 és 17, keleten 18 és 22 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szerda Reggel csökken, de napközben ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Déltől többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Csak estére mérséklődik az eleinte még erős északnyugati szél. 20 és 26 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Csütörtök A szikrázó napsütést gomolyfelhők zavarják, azonban inkább már csak a keleti tájakon fordul elő zápor, zivatar. Újra erősödik a nappali felmelegedés, délután ismét 25 fok körüli értékek lesznek.

Péntek, hétvége Sok napsütésre, kevés felhőre van kilátás. Csak elszórtan valószínű frissítő zápor, zivatar. Tovább melegszik a levegő, szombaton és vasárnap a déli tájakon már kánikulai meleg ígérkezik, 29-30 fokos maximumokkal.