Hollik: A baloldal a migránsok betelepítésében érdekelt

Vágólapra másolva!
A baloldal továbbra is a migránsok betelepítésében érdekelt – ezt mondta Hollik István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Hollik István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője szerinte az európai baloldal újabb és újabb terveket eszel ki, hogy az embereket megkerülve végrehajtassa a menekültek kényszerbetelepítését. Azt is mondta,

a magyar kormány elsőként Európában az emberekhez fordult ebben a kérdésben, és népszavazást kezdeményezett.

Ahogy fogalmazott: talán ez is hozzájárult, hogy most egy újabb veszélyes tervet is letett a baloldal az asztalra, minden trükköt kitalálnak, csak hogy az embereket megkerülve végre tudják hajtani a kényszerbetelepítést. Eszerint az új terv az, hogy a kormányokat megkerülve, egyenesen a betelepítésre nyitott önkormányzatokkal állapodna meg az Európai Bizottság. Szerinte Magyarországon ilyen város az MSZP-s Botka László polgármester vezette Szeged.

Ahogy fogalmazott: az Európai Bizottság pénzt ajánlana az ilyen önkormányzatoknak, sőt a javaslat értelmében a migránsok bele is szólhatnának abba, hogy az unión belül melyik országba, illetve melyik városba helyezzék el őket. Ez úgy zajlana, tette hozzá, hogy a városok a helyi vállalkozókkal, egyházakkal közösen írnák ki a pályázatokat, amelyben rögzítenék, hogy mennyi menekültet fogadnának be, és mit kínálnának nekik: munkahelyeket, lakásokat, akár nyelvtanfolyamot is.

Hollik István azt is mondta: nincs kétsége afelől, hogy a baloldal polgármesterei itt Magyarországon is elsők között jelentkeznek majd erre a javaslatra, illetve erre a betelepítésre.