Azzal fenyegette nagyanyját, hogy kiirtja a családját

Vágólapra másolva!
A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség az előzetes letartóztatást indítványozta annak a helybeli férfinak az ügyében, aki saját anyjára és nagyanyjára támadt.
Vágólapra másolva!

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2016. május 25-én reggel megjelent nagyanyja hódmezővásárhelyi házánál, majd a távozni szándékozó 75 éves sértettet két kézzel benyomta a házba, és a kezében levő táskát kitépte. Ezt követően a nagyanyját lefogva 70 000 Ft-ot követelt, ellenkező esetben a családja kiirtásával fenyegetőzött. Cselekményének csak a hazaérkező szülők fellépése vetett véget. A férfi röviddel ezután megjelent az anyja munkahelyén, és 10 000 Ft-ot követelt tőle, aki, mivel nem volt nála több, csak 200 Ft-ot tudott adni. Ezt viszont a gyanúsított kevesellte, és

megfenyegette a sértettet, hogy elvágja a torkát.

A személyi szabadság megsértésének bűntette és személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás bűncselekménye miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye okán indítványozta a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelését. A gyanúsítottal szemben hasonló jellegű cselekmények miatt több eljárás is folyamatban van, illetőleg más ügyekben az őt kihallgató rendőröket, tanúkat is megfenyegette, erőszakosan lépett fel.