Országszerte leállhat a szemétszállítás

kukásautó szemétszállító autó
A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói az óbudai telepet hagyják el a hajnali órákban.
Vágólapra másolva!
Budapest kivételével már a nyár közepén országszerte leállhat a szemétszállítás – írja önkormányzati vezetőkre és a közszolgáltatást végző cégekre hivatkozva pénteki számában a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A Pest és Nógrád megye több mint száz településén szemétszállítást végző Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. levélben fordult az április óta a számlázást végző Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt.-hez és a katasztrófavédelemhez, mert tartalékai kifogytak, és ha az NHKV rövid időn belül nem fizet, a nyár közepén leállhat a szolgáltatás.

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. maga számláz a szolgáltatás után Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Weingartner Balázs, az NHKV elnöke szerint a cégnek kellene megelőlegeznie a pénzt. Ezt viszont képtelenségnek tartja Gyenes Balázs, Gödöllő alpolgármestere, aki szerint egyedül Budapestet nem fenyegeti veszély, mert ott továbbra is a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. számláz.

A Magyar Nemzetnek Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöke, a Somogy megyei Tab fideszes polgármestere azt mondta, átmenet nélkül képtelenség bevezetni az új, központosított hulladékgazdálkodási rendszert.