Panda-botrány: szlovák rendszámokkal is üzleteltek a Jobbik holdudvarában

Vona Gábor
Győr, 2016. április 15. Vona Gábor pártelnök a Jobbik Valódi nemzeti konzultáció elnevezésű országjárásának keretében megrendezett lakossági fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón 2016. április 15-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
A Magyar Idők írta meg, hogy Forrai Richárd, a Jobbik gazdasági hátterét építő vállalkozó és gyerekkori barátja, Debreczeni Zoltán Jobbik-tanácsadó egyik cége azzal foglalkozott, hogy szlovák rendszámokat intéztek olyan magyar állampolgároknak, akik nem akarták befizetni az adót Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Szintén a Magyar Idők számolt be arról, hogy Debreczeni nemrégen ügyvezetője lett a Global Homes Group Kft.-nek, amelyet két izraeli állampolgárságú üzletember irányított. Egyiküket egyébként a bíróság eltiltotta a cégvezetéstől. A Global Homes tulajdonosi körében – erről a TV2 Tények című hírműsora számolt be először – feltűnt egy Panda Investments nevű offshore vállalkozás is.

A kézbesítési megbízott a D-D Consulting Kft. volt. Ebben a cégben – különböző időszakokban – Forrai, Debreczeni és Debreczeni felesége is tulajdonos volt. A Tények riportjából az is kiderült, hogy az állami párttámogatás (azaz közpénz) egy része Forrai cégéhez került, és például autószerelővel vagy büféssel írattak tanulmányokat.

A Jobbik szerint nekik nincs szerződésük a D-D Consultinggal, Forrai szerint, amikor ő tulajdonos volt, nem volt közük offshore cégekhez, Debreczeni is tagadta, hogy offshore cégekhez lenne köze.