Bemutatkozott az MSZP három elnökjelöltje

Tóbiás József; Molnár Gyula
Budapest, 2016. május 1. Tóbiás József, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnök-frakcióvezetője (j) és Molnár Gyula, az MSZP elnökjelöltje, korábbi szocialista országgyűlési képviselő, Újbuda volt polgármestere a párt majálisán a budapesti Városligetben 2016. május 1-jén, a munka ünnepén. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A tisztújításra készülő MSZP elnökjelöltjei közül hárman, Tóbiás József, a párt jelenlegi vezetője, Harangozó Tamás parlamenti frakcióvezető-helyettes és Szanyi Tibor európai parlamenti képviselő mutatkozott be ma Nyíregyházán.
Vágólapra másolva!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei küldöttértekezlet után Veres János, a párt nyírségi elnöke elmondta, hogy a negyedik jelölt, Molnár Gyula országgyűlési képviselő is részt vett volna a bemutatkozáson, de nem tudott eljönni.

Az országos elnökhelyettesi posztra pályázó Tóth Bertalan, a párt másik parlamenti frakcióvezető-helyettese szombaton, a Népszavának adott interjúban jelentette be indulását.

A szabolcsi küldöttgyűlésen ismét Veres Jánost választották meg megyei pártelnöknek, aki 2003-tól tölti be a tisztséget, és 2005–2009 között pénzügyminiszter volt. Három alelnököt is választottak a nyírségi küldöttek: Csabai Lászlónét, Nyíregyháza egykori, most nyugállományban lévő polgármesterét, Legény Zsolt országgyűlési képviselőt és Halmi Józsefet, Győrtelek polgármesterét.