Novák: Elfogadtam, hogy nem leszek alelnök

Novák Előd
Budapest, 2016. május 29. A Jobbik tisztújító kongresszusára érkező Novák Előd, a párt alelnöke újságíróknak nyilatkozik a Budapest Kongresszusi Központ előtt 2016. május 29-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Novák Előd elfogadta, hogy nem lesz a Jobbik alelnöke. A párt vasárnapi budapesti tisztújító kongresszusa előtt újságíróknak azt is mondta, hogy „nem lesz és nem is lehet botrány” a rendezvényen.
Vágólapra másolva!

„Méltósággal elfogadom, hogy nem szólalhatok fel ma, és hogy nem is kerülök fel a szavazólapra” - fogalmazott a leköszönő alelnök, megjegyezve: a titkos szavazáson „papírforma szerint” még többen kiállnának mellette, mint ahányan jelölték a tisztségre.

Az alapszervezetek ajánlásairól szólva kijelentette: az elnöki vétó bejelentése után is úgy döntött a tagság jelentős része, hogy Hegedűs Lorántnénak és neki is helye van az elnökségben, ugyanis mindketten az első hat jelölt között voltak.

Novák Előd nyilatkozik Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Novák Előd kitért arra is: a Volner Jánosra leadott toronymagasan legtöbb alelnöki jelölésen is el kell gondolkodnia Vona Gábor pártelnöknek. „Ez olyan tömeg, ami alapján meggyőződésem, hogy kompromisszumos megoldás születhet” - mondta, célként megjelölve „a felbolydult tagság megbékélését”.

Talán ennek köszönhetően a jövőben nem egyetlen személy dönthet a Jobbikban minden kérdésben – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus elmondta azt is, hogy a továbbiakban szakpolitikusként népesedéspolitikával kíván foglalkozni, illetve „a régi szavazók” megtartásán fog dolgozni. Egyévi tiszteletdíjáról lemond annak érdekében, hogy létrejöhessen a Jobbikban egy jótékonysággal foglalkozó intézmény. Erről további részleteket egyelőre nem közölt.