Szijjártó elárulta, ki zsarolja Magyarországot

A Magyar Európai Üzleti Tanács 2015. évi országjelentése
Szijjártó Péter újabb veszélyt lát
Vágólapra másolva!
Az európai határvédelem fontosságáról beszélt Szijjártó Péter, aki ismét elutasította a menekültkvótát, azt ezt kiváltó pénzbüntetést pedig zsarolásnak tartja.
Vágólapra másolva!

Nem fordulhat elő még egyszer az, ami 2015-ben történt, hogy emberek százezrei lepjék el a kontinenst ellenőrizetlenül - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki dániai látogatásán - ahol Kristian Jensen dán miniszterelnök-helyettessel, külügyminiszterrel találkozott - kijelentette: közös európai megoldásra van szükség a bevándorlási válság témájában.

Szijjártó Péter nem akar újra 2015-öt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Szijjártó Péter elmondta, Magyarország a külső határvédelmet tartja a legfontosabbnak a bevándorlási válság kezelésekor,

ez pedig súlyosbítja a válságot. A miniszter azt is mondta, Magyarország zsarolásnak tartja az Európai Bizottság pénzbüntetésről szóló javaslatát.

Beruházásokról is tárgyalt

A miniszter koppenhágai látogatásán szóba került az Oroszország elleni gazdasági szankciók kérdése is, amelyek automatikus, "fű alatti" meghosszabbítását közlése szerint Magyarország nem támogatja. A megbeszélésen világossá vált, hogy Dánia nem ellenez ilyen jellegű nyílt vitát az orosz szankciók jövőjéről - tette hozzá Szijjártó Péter.

A kétoldalú találkozón szó esett a dán–magyar gazdasági kapcsolatokról is.

Szijjártó szerint dán vállalatok komoly beruházásokat jelentettek be, és hajtanak végre Magyarországon, a Lego például megduplázza magyarországi kapacitását. Szijjártó elmondta azt is: dániai látogatásán sikerült megállapodást kötni a Xellia gyógyszergyártó céggel, amely tesztlaboratóriumot épít Budapesten.