Több száz biciklis feküdt le a sorompó elé

Tour de Rákosrendező Zugló Tour de Rákosrendező Tour de Rákosrendező
x-default
Vágólapra másolva!
Immár harmadik alkalommal vonultak a zuglói és budapesti kerékpárosok a Tour de Rákosrendező című felvonuláson.
Vágólapra másolva!

A menet érintette a Csömöri úti felüljárót, ahol Újpalotára kéne a kerékpárosoknak átjutniuk, de ez a hiányzó kerékpáros sáv és a nagy forgalom miatt lehetetlen. Végigtekertek a Nagy Lajos király útján, ahol szintén szükség lenne a kerékpárútra, és a hely is megvan a kiépítéséhez.

Már harmadik alkalommal rendezték meg a Tour de Rákosrendezőt Forrás: Zuglói Lapok

A zuglói önkormányzatnál petíciót adtak át Szabó Rebeka alpolgármesternek, kérve, hogy az önkormányzat ne csak járdát, de kerékpárutat is építsen a Teleki Blanka út hozzá tartozó szakaszán. A menet ezután a Hungária körút egyik sávját lezárva haladt, rámutatva arra, hogy rákosrendezői átjáró helyett alternatívaként kínált 2x4 sávos főút életveszélyes, ott nincs keresnivalójuk a kerékpárosoknak.

Lefeküdtek a biciklisek Forrás: Zuglói Lapok

A menet feltorlódott a Szegedi úti sorompónál, mert azt a szokásos módon 5 perccel a vonat elhaladása előtt már a MÁV lezárta. A Rákosrendező romos állomásépülete előtt a szokásos kerékpáremelés mellett kerékpárt is fektettek.

Bíznak benne, hogy majd lesz rendes átjáró Zugló és Angyalföld között Forrás: Zuglói Lapok

Az átkelő töredezett kockakőburkolatán eleső, megsérülő számtalan kerékpárosra emlékeztetve az úttestre feküdt a részvevő 3-500 bringás. A petícióban ismét és nyomatékosan kérik a MÁV-ot, hogy a tulajdonában álló úttestet és járdát hozza helyre, állítsa vissza a rendes, használható állapotot.