17 év után fogták el a gyilkossággal gyanúsított férfit

Keréknyom a gyilkosság helyszínén
Vágólapra másolva!
A Bács-Kiskun megyei rendőrök azzal gyanúsítanak egy fővárosi férfit, hogy 1999-ben megerőszakolt, megfojtott és kifosztott egy 31 éves nőt.
Vágólapra másolva!

A rendőrségre 1999. szeptember 16-án reggel érkezett bejelentés arról, hogy találtak egy női holttestet Kecskeméten, a Szent István-városban egy erdős területen. A helyszíni és halottszemle adatai alapján a 31 éves kiskunfélegyházi nő bűncselekmény áldozata lett. A kirendelt igazságügyi orvosszakértő szerint a nőt megerőszakolták, majd megfojtották. Az ismeretlen tettes elvitte az áldozat táskáját a benne lévő okmányokkal, készpénzzel és vásárlási utalvánnyal együtt.

A nyomozás első körben nem hozott eredményt, ezért 2001 májusában az eljárást megszüntették, a rendőrök azonban nem feledkeztek meg az ügyről, az elmúlt években többször a nyomozás továbbfolytatása mellett döntöttek, folyamatos elemző-értékelő munkát és széles körű adatgyűjtést végeztek. A kitartó munkának, valamint a technikai eszközök és lehetőségek fejlődésének köszönhetően 2015. december végén sikerült beazonosítani a feltételezett elkövetőt. Kiderült, hogy a 40 éves Z. János egy másik erőszakos vagyon elleni bűncselekmény miatt jelenleg is előzetes letartóztatásban van.

A nyomozók emberölés, kifosztás és erőszakos közösülés miatt gyanúsítottként hallgatták ki a fővárosi férfit, aki nem ismerte be a bűncselekmények elkövetését. A nyomozás még tart.