Újra demonstrálnak a menekültek Kiskunhalason

kiskunhalas menekült tábor
Kiskunhalas, 2016. június 1. Jobb körülményeket és gyorsabb ügyintézést követelő migránsok a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Szegedi úti telephelyén 2016. június 1-jén. A rendőrség jelentős erőkkel biztosítja az intézményt a telephely fegyveres biztonsági őrségével együtt. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Második napja demonstrálnak a menekültek a kiskunhalasi táborban. A lakók csütörtökön is folytatták megmozdulásukat, a helyszínt rendőrök biztosítják. A befogadóállomáson korábban is voltak már atrocitások. 
Vágólapra másolva!

Újra összegyűltek és folytatják a tegnap megkezdett demonstrációt a migránsok a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Szegedi úti objektumában - írta a halasinfo.hu.

A kerítésen belül menekültek egy csoportja a

“freedom”, azaz szabadság szót skandálja,

amit egy-egy szónoklat szakít meg. A hírportál szerint rendbontás egyelőre nem történt, de jelentős erőkkel van jelen a rendőrség.

Kiskunhalason jobb körülményeket és gyorsabb ügyintézést követelnek Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Egy napja tart

A kiskunhalasi befogadóállomásra

szerda délután nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök,

mert az ott élők egy csoportja demonstrálni kezdett. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a táborban elhelyezett 484 menekültügyi őrizetes közül mintegy 300 fő a zárt körülményeket és a lassú ügyintézést kifogásolva elégedetlenségének adott hangot.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta: a migránsok alapvetően azt követelik, hogy

helyezzék őket nyílt táborba, valamint gyorsítsák meg az eljárásukat.

A kedélyek este hatra csillapodtak, és a lakók visszamentek az épületekbe, de úgy tűnik, csütörtök délelőtt folytatták a tüntetést.

Kiskunhalason még mindig tart a tiltakozás Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Kiharapta a fülét

A befogadóállomáson korábban is történek atrocitások. Kedden egy verekedésben az egyik afgán migráns egy másik társa füléből kiharapott egy darabot